Metoden

Vores udfordring er hovedsageligt at konceptualisere en metodologi for projektledelse gennem forskning og indsamling af best-practice tilgange. En metodologi baseret på menneskelig adfærd, uforudsigelighed og kompleksitet snarere end antagelser om rationalitet og forudsigelighed.

Afspil film
Scroll

Metoden

The Half Double Methodology

1x 2x

Med introduktionen af Project Half Double afviser vi ikke det klassiske perspektiv på projektledelse, men bygger ovenpå og tilpasser, hvor behovet er størst for det enkelte projekt. Vi må erkende, at tiderne er skiftet, omverdenen bliver mere og mere turbulent, kravene til performance stiger, og der er et stigende behov for at omfavne kaos som en grundpræmis.

We cannot solve our problems with the same thinking we used when we created them.

- Albert Einstein

Med Project Half Double metoden nedtoner vi leverancen som primært fokus og navigerer i stedet kraftigt på effektskabelsen igennem hele projektets levetid (Impact). Vi fremmer energi og transparens i projektets bevægelse (Flow) og nedbryder formalisme i projektets struktur ved at fremme ledelsen af mennesker til fordel for systemer (Leadership).

Visionen på Project Half Double

Kender du det?

Kender du følelsen af at bidrage til et projekt – dag efter dag – og alligevel have en oplevelse af, at det ikke rigtig fører til noget? Det er som om, det hele står stille. Alt drukner i møder, koordinering, rapportering og opgivende stemning. Et projekt, der går i tomgang og stille og roligt bliver formålsløst.

I 2015 fandt Industriens Fond og Project Half Double sammen i visionen om at finde nøglen til det potentiale, der ligger i, at succesraten for projekter og dermed innovation i dansk erhvervsliv er chokerende lav. Det faktum, at kun cirka en tredjedel af alle projekter lykkes, skulle forandres. Det var denne vision, der skabte Project Half Double.

Målet dengang var at konceptualisere Half Double-metoden gennem forskning og udvikling af best practice samt afprøve metoden på forretningskritiske projekter i danske virksomheder. Dertil var det målet at engagere et stort og toneangivende community på +500 danske virksomheder omkring bevægelsen med support fra internationalt anerkendte eksperter inden for innovation, ledelse og udvikling.

I dag – 3 år senere – har Project Half Double udviklet sig til en imponerende succes. Half Double-metoden, der hjælper virksomheder med at have øget fokus på impact, flow og leadership i deres projekter, har vist sig at være nøglen til en højere succesrate i projekter. Forskningsteamet har konstateret, at 8 ud af 9 pilotprojekter helt eller delvist opnåede deres succeskriterier. På dette resultatgrundlag er flere og flere virksomheder de sidste tre år – og nu også offentlige organisationer – hoppet med på Half Double-bølgen, der nu spreder ringe i vandet på tværs af virksomheder og brancher i dansk erhvervsliv. Der er skabt meget stor interesse både i det akademiske miljø og i det praksisnære. Half Double community har mere end 1.750 aktive, deltagende ledere og projektledere, og der er skrevet en lang række bøger og artikler.

Tiden er nu kommet for Project Half Double til at tage endnu et ambitiøst skridt. Visionen er fortsat den samme. Danske virksomheder skal reducere gennemløbstiden, skabe større effekt gennem deres projekter og derigennem øge deres konkurrenceevne og innovationsmuskel. Project Half Double har skabt den viden, de kompetencer og de erfaringer, der er er nøglen til at øge projekters succesrate fra 30 procent til 70 procent – og samtidig reducere projekternes varighed betydeligt.

Vend mobil oprejst

Vend din telefon for den bedste oplevelse

Din browser version er forældet

Da du benytter en browser der ikke længere understøtter en optimal måde at vise hjemmesider på, anbefalder vi at du opgradere din browser til nyeste version. Du kan også benytte andre browsere som Firefox eller Chrome.